homu
en, it, fr
>
<

Community center in Muhura, Rwanda

read more

LIVING THE FENCE

 

location: Muhura, Rwanda

year: 2010
status: Concept design

client: Private
program: hall, pharmacy, polyvalent room, oven room, shops, market, storage

GFA: 500 m2

budget: n/a

team: Lucia Zamponi, Filippo Nanni

 

collaborators:

/

 

The project is located in Muhura on the hill’s ridge line. Following the church, the school and the hospital, the project should be able to establish a new idea of community. The program conceives essential services as stationery, pharmacy, bread oven, polyvalent room, with the special cathartic power of a relational space where exchange of experiences is allowed and advocated. For the fact of being in a vast territory of an endless succession of green hills, it is important to define a place, to circumscribe a space that brings back a human scale and that people can grab, reaching a sense of domesticity and everyday life.

 

www.afasiaarchzine.com

www.arquitecturabeta.com

 

back to works

www.homu.it

info@homu.it

 

© homu all rights reserved

website by homu

 

back to top